13 Ocak 2013 Pazar

BEZELYELİ PİRİNÇ PİLAVI

Türk Mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan Pilav tariflerinden biri.Akşam sofralarımızın olmazsa olmazlarındandır.Bezelye - Dereotunu  çok sevdiğim  ve   yakıştırdığım  ''Bezelyeli Pirinç Pilav'' tarifini  sizlerle paylaşmak istedim.


MALZEMELER:
  • Bir miktar Sıvıyağ
  • 2 Kase Pirinç
  • 4 Kase  Su
  • 1 Su Bardağı Bezelye
  • Doğranmış Dereotu
  • Tuz
YAPILIŞI:

Yağı tencereye koyun ısınsın.Yıkanmış pirinçleri tencereye koyun.Suyunu ilave edin.(Ben pirinçleri kavurmuyorum.) Tuzunu atın.tencerenin kapağını kapatın.Su kaynayana kadar ateşin altını biraz açın.Sonra kısık ateşte pişirin.Pilavda çok az su kalınca bezelyeleri katabilirsiniz.Bezelyeleride katıp kapağı kapatın.Biraz pişsin.Su bittikten sonra altını kapatın.Doğranmış dereotlarını katın.İstediğiniz şekilde servis yapın.

AFİYET OLSUN.
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok: