MALZEMELER
Tabanı için:
- 2 Paket Eti yulaflı burçak Bisküvi
- 150 gr Yumuşak Margarin
Peynir Dolgusu için:
- 3 Yumurta
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Paket Labne Peyniri (200 Gr)
- 1 Paket Vanilya
Vişneli sos:
- 2 Su Bardağı Vişne Suyu
- 2 Çorba kaşığı Nişasta
- 2 Su Bardağı Çekirdeği çıkarılmış Vişne taneleri (Yazın dolaba koyduğum )
- 2 Çorba kaşığı Toz Şeker
YAPILIŞI:
Bisküvileri Rondoya atıp un haline getirin.Yumuşak margarinle yoğurup kelepçeli kalıba bastırın.
Yumurtayı,Şekeri,Yoğurdu ve Vanilyayı çırpıp labne peynirini ilave edin.2-3 dakika daha çırpın.Bisküvilerin üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Diğer tarafta donmuş vişneler çözülmüş şekilde hazır olsun.
Tencereye Vişne suyunu,Şekeri ve nişastayı hep birlikte karıştırarak pişirin.Koyulaşınca altını kapatın.Vişne tanelerini ilave edin.
Fırından çıkardığınız tart soğuyunca servis yapacağınız tabağa alın.kelepçeyi tekrar takın.Pişirdiğiniz karışımı tartın üzerine dökün,en az 9-10 saat buzdolabında dinlendirin.Kelepçeyi çıkarıp servisinizi yapın.
AFİYET OLSUN.
Kaynak: Oktay Usta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder