14 Mart 2013 Perşembe

MANTARLI BÖREK

Bugünde hakanla birlikte Mantarlı börek hazırladık.Bu böreğin ismi aslında galeta unlu mantarlı börek ama ben eğer buzlukta ekmek varsa galeta ununun yerine robotta çekilmiş ekmeği kullanıyorum.Görüntüsü ekmekle bulayınca daha dolgun bir görüntüye sahip oluyor.Misafir sofralarından eksik etmediğim ve herkesin zevkle yediği böreği yapmanızı tavsiye ederim.


 
 
MALZEMELER:
 
 
  • 600 Gr Mantar
  • 1/2 Limon suyu
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 su bardağı domates-biber sosu(2 tane Domates-3 tane sivribiber)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz,nane,kekik,Karabiber
  • Dereotu
  • 6 tane yufka
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
     
 
Bulamak için:
 
  • 2 Yumurta
  • 1-1,5 su bardağı ekmek kırıntısı veya galeta unu

 
 
YAPILIŞI:
 
 
Mantarları tencereye koyup,  yarım limon suyu sıkın ve aygazda kısık ateşte pişirin.Mantarlar önce suyunu bırakacak ve sonra çekecek şekilde pişirin.Doğranmış soğanı,domates sosunu ve biber salçasını ilave edip biraz daha pişirin.Tuz,nane,kekik ve karabiberini ilave edin.Aygazın altını kapatın.İnce kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın.
 
 
Yufkaların üzerine sürmek için kasede sütü ve sıvıyağı karıştırıp yufka aralarına bu karışımdan sürün.
 
 
Yufkaları 3 kattan oluşturuyoruz.
 
 
Yufkaları 8 üçgen dilime bölüyoruz.Her bir üçgene mantarlı harçtan koyun.Kalın sigara böreği şeklinde sarın.
 
Önce yumurtaya sonra ekmek kırıntılarına batırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
 
180 derece fırında pişirin.
 
 
 
AFİYET OLSUN.
 





 





 





 





 

2 yorum:

rübeyye dedi ki...

maşallah ellerinize sağlık çok güzel görünüyor öyle olduğuna da eminim, bugün yarin deneyeceğim insaallah... ufaklık da yardım ediyormuş :)

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim.Kesinlikle tavsiye ederim.Benim favori böreklerimden...Ufaklık(Hakan) da en büyük yardımcım...Kolay gelsin...