MALZEMELER:
- 750 Gr veya 1 kilo Pırasa
- 1 kilo ıspanak
- 4 adet patates
- sıvıyağ
- tuz
- karabiber
Beşamel sos :
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
Üzerine:
- Kaşar peyniri
Tencereye kıymayı koyup kısık ateşte pişirin.İnce doğranmış pırasaları tencerenin içine koyun ve soteleyin.Üzerine doğranmış ıspanakları ilave edin.pişirin.Tencerenin altını kapatın.
Patatesleri haşlayın, sıcakken ezin ve içine tuz,karabiber,pulbiber,sıvıyağ ve biraz süt ekleyin,iyice karıştırın.
Kare şeklindeki borcamın içini yağlayın.Patates püresini tepsinin her tarafına yayın.
Üzerine ıspanaklı harcı koyun.
Beşamel için; tencereye biraz sıvıyağ koyup, unu ilave edip karıştırın.sütü dökün.Koyu kıvama gelince altını kapatın.
Ispanaklı harcın üzerine beşamel sosu koyun.Onun üzerinede kaşar peynirini rendeleyip fırına verin.
(İsterseniz beşamel sosu ıspanaklı harçla karıştırp tepsiye dökebilirsiniz.ben her iki şekildede yapıyorum.)
180 derece fırında üzeri kızarana kadar bekletin.
AFİYET OLSUN.
Kaynak:Muhteremle Afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder