MALZEMELER:
- 1 litre süt
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 11 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 500 gr haşlanmış balkabağı+yarım bardak toz şeker
Bisküvilere ekleyin ve iyice karıştırın.Servis yapacağınız tabağa yuvarlak kelepçeli kalıba yerleştirin.Bisküvi karışımını bastırarak yayın.Derin dondurucuda bekletin.
Balkabağını şekerle kısık ateşte pişirin.
Bisküviyi mutfak robotunda çekerek un haline getirin.Tereyağını eritip Süt,irmik ve şekeri tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.Vanilya ve tereyağını ekleyip ocaktan alın ve mikserle 5 dakika çırpın.
Karışımın yarısını bisküvi tabanın üzerine yayın ve derin dondurucuda bekletin.Balkabağını kalan irmikli karışıma ekleyerek karıştırp en üste yayın.En az buzdolabında 2 saat beklettikten sonra kalıptan çıkararak servis yapın.
Kaynak:Lezzet Dergisi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder