Malzemeler:
Alt tabanı için:
200 gram yulaflı bisküvi
50 gram eritilmiş tereyağı
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı hindistan cevizi
Üzerine meyveli sos için:
2 su bardağı böğürtlen
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
Nişastalı karışım için:
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su
Yapılışı:
Bisküvileri rondodan geçirerek toz haline getirin.Eritilmiş tereyağını ilave edin.Karıştırın.
Kelepçeli kalıbı Servis yapacağınız tabağın üzerine yerleştirin.
Bisküvileri kelepçeli kalıba boşaltın ve elinizle bastırarak sertleştirin.
Bir tencereye sütü,şekeri,irmiği ve hindistan cevizini ekleyin.Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.Altını kapatın.
Bisküvilerin üzerine irmikli karışımı boşaltın.
Meyveli sos için:
Küçük bir tencereye böğürtlenleri ve şekeri koyun.
Ayrı bir kasede nişasta ve suyu karıştırın.Bu karışımı böğürtlenlerin olduğu tencereye boşaltın.
Sos koyulaşıncaya kadar pişirin.
Sos soğuduktan sonra irmikli karışımın üzerine boşaltın.
Buzdolabında 5-6 saat bekletin.
Sonra istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder