26 Şubat 2017 Pazar

PORTAKALLI TATLI


Nefis bir tatlı...Yapılışı kolay ve fazla vakit harcamadan hazırlanan bu tatlıyı denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:

Alt tabanı için:


  • 2 paket yulaflı burçak bisküvi
  • 50 gram tereyağı


Muhallebi için:


  • 1 litre süt
  • yarım su bardağı un
  • yarım su bardağı nişasta
  • 50 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • yarım portakal kabuğu rendesi


Portakallı pelte için:


  • 1,5 bardak portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • yarım su bardağı tozşeker


Yapılışı:

Bisküvileri rondadan geçirin.Eritilmiş tereyağını bisküvilere katarak yoğurun.

Kelepçeli kalıba bastırarak yerleştirin.


Muhallebi için:


Süt,un,nişasta,tereyağı,tozşekeri ve vanilyayı ilave edin.Ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Altını kapatın.

Rendelenmiş portakal kabuğunu katıp karıştırın.

Bisküvilerin üzerine karışımı boşaltın.

Portakallı pelte için:

Bir tencerede portakal suyu,nişasta ve şekeri ekleyerek ocakta pişirin.Biraz soğutun.

Bu karışımı muhallebinin üzerine boşaltın.5-6 saat buzdolabında bekletin.

İstediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.





















Hiç yorum yok: