Nefis bir tatlı...Yapılışı kolay ve fazla vakit harcamadan hazırlanan bu tatlıyı denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
Alt tabanı için:
- 2 paket yulaflı burçak bisküvi
- 50 gram tereyağı
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- yarım su bardağı un
- yarım su bardağı nişasta
- 50 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- yarım portakal kabuğu rendesi
Portakallı pelte için:
- 1,5 bardak portakal suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- yarım su bardağı tozşeker
Yapılışı:
Bisküvileri rondadan geçirin.Eritilmiş tereyağını bisküvilere katarak yoğurun.
Kelepçeli kalıba bastırarak yerleştirin.
Muhallebi için:
Süt,un,nişasta,tereyağı,tozşekeri ve vanilyayı ilave edin.Ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Altını kapatın.
Rendelenmiş portakal kabuğunu katıp karıştırın.
Bisküvilerin üzerine karışımı boşaltın.
Portakallı pelte için:
Bir tencerede portakal suyu,nişasta ve şekeri ekleyerek ocakta pişirin.Biraz soğutun.
Bu karışımı muhallebinin üzerine boşaltın.5-6 saat buzdolabında bekletin.
İstediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder