22 Şubat 2017 Çarşamba

ELMALI TURTA


Güzel lezzetli bir Elmalı kurabiye tarifi...







Malzemeler:


  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un


İç harcı için:


  • 4 adet elma
  • 5 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 silme yemek kaşığı tarçın



Yapılışı:

Önce Elmaları soyup rendeleyin.Tarçını ve şekeri ekleyip bir tencerede 10 dakika pişirin.Soğumaya bırakın.

Hamuru için,bütün malzemeleri sırasıyla ekleyerek karıştırın.

Yumuşak bir hamur elde edin.

Hamuru ikiye bölün.Alt tarafa koyacağınız hamuru biraz fazla ayırın.

Kalıbı  yağlayın.

Alt hamuru ayrı bir yerde yuvarlak açın.Sonra kalıba oturtun.(Daha kolay oluyor.)

Hamura çatalla delik açın.(Kabarmaması için)

Elma harcını yerleştirin.

Kalan hamuru kalıp büyüklüğünde  açın.

15 tane uzun şerit hazırlayın ve turtayı şekillendirin.

180 derece fırında 50 dakika pişirin.

Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.





























Hiç yorum yok: