6 Haziran 2018 Çarşamba

KADAYIFLI YUFKA SARMASI

Kısa sürede hazırlanan kolay ve çok lezzetli tatlıyı muhakkak denemelisiniz...



Malzemeler:

300 gram taze kadayıf
6 adet baklavalık yufka
150 gram tereyağı
iri çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için:

3,5su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 dilim limon


Yapılışı:

ilk olarak şerbeti için bir tencereye şekeri ve suyu koyup kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra limon dilimini atıp 10-12 dakika kaynatın sonra altını kapatıp ılımaya bırakın.

Kadayıfları iyice didikleyerek parçalayın.

2 kat baklavalık yufkanın üzerine eritilmiş tereyağından sürün.

Üzerine kadayıfları döşeyin.

ve cevizleri serpin.

Kısa kenardan sararak rulo yapın ve 2 parmak genişliğinde kesin.

Hepsine aynı işlemi uygulayın.

Kare borcama dik olarak yerleştirin.

Kalan tereyağından üzerlerine tekrar gezdirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra üzerine ılık şerbeti gezdirin ve soğuduktan sonra servis yapın.














Hiç yorum yok: