Malzemeler:
200 gram güllaç
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
ceviz
Yapılışı:
Bir tencereye süt ve şekeri alarak ısıtın,şekerler erisin.
Süt kaynar olmasın dikkat edin.
Kare borcama güllaç yapraklarını serin.Parlak kısımları üste gelsin.
Güllaç yapraklarının her tarafına süt dökün.
Güllaç yapraklarının yarısı bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Cevizleri serpin.
Kalan güllaç yapraklarına da aynı şekilde ıslatarak döşeyin.
Döşeme işlemi bittikten sonra,
kalan sütün hepsini güllaçların üzerine dökün.
15-20 dakika sonra buzdolabına koyun.
2-3 saat dinlendikten sonra istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder