İçli köfte seviyorsanız denemeye değer...Fazla zaman harcamadan hazırlanan lezzetli bu içli köfteyi deneyin ...
Malzemeler:
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
3 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı biber salçası
pulbiber
karabiber
tuz
içli köfte iç harcı için:
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet kuru soğan
250 gram kıyma
yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tutam maydanoz
kimyon
karabiber,pulbiber
tuz
Kızartmak için
Sıvıyağ
Yapılışı:
Öncelikle iç harcını hazırlayın.
Bunun için bir tencereye sıvıyağ ve küçük doğranmış soğanı kavurun.
Kıymayı ilave edin.
Kavrulan kıymaya biber salçası,tuz ve baharatlarını ilave edin.altını kapatın.
Pişen kıymalı harca ceviz içini ilave edin.
Bir kenara soğumaya bırakın.
Köfteleri hazırlamak için:
öncelikle köftelik bulguru ve irmiği derince bir kaba alın.
Sıcak suyu ekleyin.Üzerini streçle kapatın.
15-20 dakika bulgurun şişmesini bekleyin.
Daha sonra un,yumurta,biber salçasını,baharatları ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun.
Streç film'den tezgaha serin.
Bulgurlu harçtan mandalina büyüklüğünde kopararak üzerine yerleştirin.
Tekrar üzerine streç film serin ve merdaneyle hamuru açın.
Daha sonra üstteki streç filmi kaldırarak yuvarlak bir kalıpla kesin.
ortasına kıymalı harçtan koyun.
Ortadan ikiye katlayarak köfteleri kapatın.
Bütün köfteler hazır olduğunda bol kızgın yağda çevirerek kızartın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder