Malzemeler:
5 adet patates
2 adet orta boy pancar
1 adet kuru soğan
4 adet havuç
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı ceviz
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
Yapılışı:
Patatesi haşlayın.Haşlanan patatesleri çatalla ezin.
Pancarı bir kenarda rendeleyin.
Tavada ince doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin.
Patatesin içine rendelenmiş pancarı ve soğanı ilave edip iyice yoğurun.
Diğer yanda havucu rendeleyip sıvıyağda kavurun.Bir kenarda soğumaya bırakın.
Soğuyunca yoğurt,mayonez,tuz ve cevizi katın.
Patatesten mandalina büyüklüğünde parçalar alıp kalıpta kase şeklini verin.
(isterseniz elinizle çanak şekli verebilirsiniz.)
Ortalarına havuçlu karışımı koyun.
Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder