Çok gösterişli ve çok nefis bir pasta...
Misafirlerinize sunabileceğiniz çok lezzetli bir pasta...Mutlaka denemelisiniz...
Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı süt
Arası için:
1 su bardağı süt
1 kutu krem şanti(2 paket)
Karamel için:
1 su bardağı toz şeker
1 paket kutu krema (200 ml)
1 yemek kaşığı tereyağı
150 gram fıstık
Yapılışı:
Öncelikle kek hamurunu hazırlayın.
Toz şeker ve yumurtayı iyice çırpın.
Sütü ve sıvıyağı katıp ,karıştırın.
Unu,vanilya ve kabartma tozunu ilave edin ve karıştırın.
Yağlanmış tart kalıbına kek malzemesini boşaltın.
180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Kek ılındıktan sonra servis tabağına ters çevirin
Bir bardak sütü kekin her tarafına dökün.
Bir bardak soğuk süt ile krem şantiyi çırpın .Buzdolabında bir saat bekletin.Krem şantiyi soğuyan kekin üzerine sürün.
Karamel için,
tozşekeri tencereye koyup rengi değişip eriyene kadar karıştırın.
Tereyağını ilave edin.
Kremayı döküp iyice karıştırın.
Altını kapatıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra fıstıkları ekleyin.
Karamel soğuduktan sonra krem şantinin üzerine dökün.
(Karamel soğumadan dökerseniz krem şanti erir.)
Bir kaç saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder