9 Ocak 2019 Çarşamba

Ananaslı kek


Bugünlerde meyveli kekleri denemeye başladım.Alışılmışın dışında bir kek tarifi...Denemenizi tavsiye ederim.
Sıcakken nefis oluyor...benden söylemesi...


Malzemeler:

Karamel için:
1 su bardağı toz şeker
1 paket (200 ml) krema
1 yemek kaşığı tereyağı
7 dilim ananas
vişne taneleri

Keki için:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


Yapılışı:

Karameli hazırlamak için toz şekeri bir tencereye koyun.

Toz şekeri karıştırın.

kahverengini almaya başlayınca kremayı dökün.

Tereyağını ilave edin ve karıştırın.

Karamel kıvamını alınca altını kapatıp bir kenara soğumaya bırakın.

Bundan sonra kekini hazırlayın.

Bir kasede yumurtayı,toz şekeri çırpın.

Sütü ve sıvıyağ'ı ekleyip karıştırın.

Elenmiş unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt koyun.Kalıbın kenarlarını yağlayın.

Dilimlenmiş ananasları dizin.

Ortalarına vişne tanelerini dizin.

Karamelin yarısını her tarafına dökün.

Kek hamurunu ananasların üzerine boşaltın.

160 derece fırında 40-45  dakika pişirin.

(Servis ederken kalan karameli ananaslı pastanın üzerine koyabilirsiniz.)

Afiyet olsun.


















Hiç yorum yok: