9 Ocak 2019 Çarşamba

Saray sarması

Yapımı çok basit ve çok lezzetli olan tatlıyı mutlaka denemelisiniz.



Malzemeler:

1 litre süt
1  su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

altına sermek için:

hindistan cevizi

içi için:

1 kutu krem şanti
1 su bardağı süt

Yapılışı:

Öncelikle krem şantiyi ve sütü bir kapta karıştırıp buzdolabına koyun.

Muhallebisi için:

Bir tencereye süt,un şeker ve kakaoyu koyup ocağın altını yakıp devamlı karıştırın.

Göz göz olunca tereyağını ve vanilyayı ekleyin.

Ocağın altını kapatın.

Dikdörtgen tepsinin dibine hindistan cevizini serpin.

Pişen muhallebiyi tepsiye yavaşça dökün.

Tepsinin her tarafına eşit bir şekilde yayın.

Soğuduktan sonra muhallebinin üzerine çırpılmış krem şantiyi sürün.

3-5 saat buzdolabında  bekletin.

Bekleyen tatlıyı istediğiniz ölçülerde kesin ve sarın.

İstediğiniz şekilde servis yapın.

Afiyet olsun.









1 yorum:

cHnca dedi ki...

Merhaba, benimle iletişim kurarsanız sevinirim.
https://chndgn.blogspot.com