Ayvayla yapılan bu keki denemenizi tavsiye ederim.Çok lezzetli...
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Karamel sos için:
1 su bardağı toz şeker
1 paket (200 ml)krema
1 yemek kaşığı tereyağı
3 adet ayva
2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Öncelikle ayvaların kabuğunu soyup , yarım santim kalınlığında dilimleyin.
4-5 dakika suda ,limonlu suyuda ilave ederek haşlayın.
Ayrı bir yere alıp soğumaya bırakın.
Karameli hazırlamak için toz şekeri bir tencereye koyun.
Toz şekeri karıştırın.Renk kahverengini almaya başlayınca kremayı dökün.Tereyağını ilave edin ve karıştırın.
Karamel kıvamını alınca altını kapatıp bir kenara soğumaya bırakın.
Bundan sonra kekini hazırlayın.
Bunun için büyükçe bir kaseye yumurtaları kırın.
Toz şekeri ilave edin ve iyice çırpın.
Süt,sıvıyağ ilave edip iyice karıştırın.
Un,vanilya ve kabartma tozunu ilave edin ve karıştırın.
Kek hamurumuz da hazır oldu.
Kelepçeli kalıbın en altına yağlı kağıt serin.Kalıbın kenarlarını yağlayın.
Ayvaları aralarda boşluk kalmayacak şekilde düzenli olarak yerleştirin.
Üzerine karamelin yarısını dökün.
Cevizi üzerine serpin.
Hazırladığınız kek harcını boşaltın.
160 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Pişen keki fırından çıkarıp soğutun.Kalıptan dikkatli bir şekilde ters çevirin.
Dilimleyip üzerine kalan sostan gezdirip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder