11 Aralık 2012 Salı

DEREOTLU ÖRGÜ POĞAÇA

Bugün sizlere çayın yanında yapılışı kolay ve lezzetli bir poğaça sunuyorum.
Malzemeler:
  • 1 Paket Yaşmaya
  • 1 yemek kaşığı Şeker
  • 2 Su bardağı Süt(1 Bardak Sütü mayaya ekle.)
  • 250 Gr Eritilmiş Margarin
  • 1,5 Yemek kaşığı Tuz
  • 3 Yumurta beyazı içine (Sarısı üzerine sürülecek.)
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Alabildiğince Un

İç Malzeme:

  • 400 Gr Beyaz Peynir
  • 1 Demet Dereotu
 




YAPILIŞI:

Öncelikle iç harcını hazırlayıp bir kenara bırakalım.

Mayanın üzerine şekeri ve ılık sütü koyarak eritin.Diğer tüm malzemeleri sırasıyla katın.Hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvam haline gelene kadar yoğurun.

Hamurun ağzını kapatarak yarım saat bekletin.

Bekledikten sonra İç Harcı katıp,yoğurun.

Hamurdan parçalar kopararak uzun silindirler yapın ve saç örgüsü şeklinde örüp tepsiye yerleştirin.

Üzerlerini kapatarak yarım saat daha mayalanmasını bekleyin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecedeki fırına verin.Kızarana dek pişirin.

AFİYET OLSUN.

Kaynak:İkizlerin Annesi




 







 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok: