5 Aralık 2012 Çarşamba

KATMERLİ POĞAÇA

Kış ayı artık kendini hissettirmeye başladı.Çayın yanında pofuduk poğaçaya da hayır denilmez.Yapılışı da kolay, lezzetli bir poğaça.Denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
  • 40 Gr Yaşmaya,
  • 2 çay kaşığı toz şeker,
  • 1 Su bardağı Süt,
  • 1 Çay bardağı Sıvıyağ,
  • 1 Yumurta, (akı içine,sarısı üzerine)
  • 2 çay kaşığı tuz,
  • 3,5 Su bardağı Un, (yaklaşık)
İç Malzeme için:
  • 300-400 Gr Beyaz Peynir,
  • Yarım demet Dereotu veya Maydanoz 
YAPILIŞI:

 Mayayı,Şeker ve yarım bardak ılık sütle eritin.Diğer malzemeleride ekleyerek yoğurun.Ele yapışmayacak bir hamur haline gelmesini sağlayın.Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırın.Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp,üzerine sıvıyağ sürün.Açtığınız hamurları üst üste yağlayarak dizin.Üste gelen hamura yağ sürmeyin.Hepsini birlikte 60-70 cm çapında açın.iç malzemesini koyup sigara böreği gibi sarın.Yumurta sarısını sürün.30-40 dakika mayalandırın.180 derece fırında pişirin.

 AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: