MALZEMELER:
- 3 Yumurta
- 1 Su bardağı şeker
- 1 Çay bardağı Sıvıyağ
- 1,5 Su bardağı Un
- 1 Su bardağı robotta çekilmiş Ispanak yaprağı
- 1 Paket Kabartma tozu
- 1 Paket Vanilya
- 2 Su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı Un
- 3 yemek kaşığı Tozşeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Üst Kaplama için:
- 1 Kutu Krem şanti (2 Paket)
- 1 Su bardağı Süt
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpalım.Sırasıyla sıvıyağı,unu,Kabartma tozunu,vanilyayı ekleyelim.(Güzel kabarması için kabartma tozunu ve vanilyayı unla karıştıralım.)Yıkanmış ıspanak yapraklarını robotta çekip,Karışıma ekleyelim.Yağlanmış kalıba Hamuru döküp 180 derece fırında pişirelim.
Pastanın keki pişerken iç kremayı hazırlayalım.Krema için gereken malzemeleri tencerede pişirelim.
Krem şantiyi sütle hazırlayıp Dolaba yerleştirelim.Koyu kıvama geldikten sonra kullanalım.
Soğumuş keki ikiye bölelim.Pasta kekine zarar vermeden kekin içinden bıçakla kırıntılar koparalım.(pastayı süslerken yeşil fıstığa benzeyen kek parçaları) Çıkardığımız kek parçalarını rondodan geçirelim.
Kekin arasına İç Kremadan sürelim.Diğer kekle üzerini kapatalım.Krem Şantiyi kekin her tarafına sürelim.Üzerini süsleyelim.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder