-
MALZEMELER:
- 1 kg Karnabahar
- 350 Gr Kıyma
- 1 tane Soğan
- 500 Gr Biberli-Domates Sosu(Benim yaptığım)
- 1 Yemek kaşığı Domates-Biber salçası
- Dereotu
- Yarım çay bardağı Sıvıyağ
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 2 Su bardağı Süt
Üzerine serpmek için Kaşar peyniri
- YAPILIŞI:
Tencereye Kıymayı koyup pişirin.Doğranmış soğanı ilave edin.1-2 dk pişsin.Biber-Domates salçasını ilave edip,Karıştırın.Yıkanmış Karnabaharları ilave edin.(Yıkarken sebzelere biraz sirke dökerim.)1Su bardağı su ilave edelim.pişmeye bırakalım.Yaklaşık yarım saat pişsin.Piştikten sonra Doğranmış dereotunu ilave edelim.Tuzunu atıp Borcama yerleştirelim.
Beşamel sos için:
Sos tenceresine sıvıyağı dökelim.unu ilave edip kavuralım.Sütünü ilave edip devamlı karıştıralım.Biraz tuz atalım.Karışım yoğunlaşıncaya kadar karıştıralım.Altını kapatıp Karnabaharların üzerine dökelim.Rendelenmiş Kaşarpeynirini serpip 170 derece fırında üzerini kızartalım.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder