21 Aralık 2012 Cuma

KARNABAHAR GRATEN

Sevdiğim sebze yemeklerinden bir tanesini paylaşmak istedim.Beşamelli soslar zaten yemeğe gerçekten farklı bir lezzet veriyor.Bu tadı alınca zaten Beşamel sos yapmak da zor gelmiyor.Denemeye değer tariflerimden bir tanesi..


    MALZEMELER:
  • 1 kg Karnabahar
  • 350 Gr Kıyma
  • 1 tane Soğan
  • 500 Gr Biberli-Domates Sosu(Benim yaptığım)
  • 1 Yemek kaşığı Domates-Biber salçası
  • Dereotu
Beşamel Sos için:

  • Yarım çay bardağı Sıvıyağ
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Su bardağı Süt

Üzerine serpmek için Kaşar peyniri

    YAPILIŞI:

    Tencereye Kıymayı koyup pişirin.Doğranmış soğanı ilave edin.1-2 dk pişsin.Biber-Domates salçasını ilave edip,Karıştırın.Yıkanmış Karnabaharları ilave edin.(Yıkarken sebzelere biraz sirke dökerim.)1Su bardağı su ilave edelim.pişmeye bırakalım.Yaklaşık yarım saat pişsin.Piştikten sonra Doğranmış dereotunu ilave edelim.Tuzunu atıp Borcama yerleştirelim.

    Beşamel sos için:
    Sos tenceresine sıvıyağı dökelim.unu ilave edip kavuralım.Sütünü ilave edip devamlı karıştıralım.Biraz tuz atalım.Karışım yoğunlaşıncaya kadar karıştıralım.Altını kapatıp Karnabaharların üzerine dökelim.Rendelenmiş Kaşarpeynirini serpip 170 derece fırında üzerini kızartalım.

    AFİYET OLSUN.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 

Hiç yorum yok: