13 Aralık 2012 Perşembe

LOKUM....

Lokum gibi bir tat gerçekten.Hem pratik hem de çok lezzetli olan ''LOKUM'' u denemenizi tavsiye ederim.













 

 
MALZEMELER:
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Litre Süt
  • 1 Paket Vanilya
Krem Şanti için:
 
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Kutu (2 Poşet) Sade Krem Şanti Tozu
50 Gr Hindistan cevizi (Tepsinin en altına serpiştirilecek.)
 
YAPILIŞI:
 
Öncelikle Krem Şantiyi hazırlayıp dolaba yerleştirelim.
 

Sütün içine Krem şanti tozlarını koyalım.Çırpıcı ile karıştıralım.Buzdolabına koyalım.Kıvamı koyulaşıncaya kadar bekleyelim.
 
Tencereye sıvıyağı koyalım.Unu ilave edip 2 dk kavuralım.Sütü tencereye ilave edip topaklanmaması için karıştıralım.(Eğer o anda topaklanırsa blendırla çırpalım.)Şekeri ilave edelim.Karıştırmayı bırakmayalım.Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp, Vanilyayı ekleyelim.5-10 dk mikserle çırpalım.
 
27-40 Ebatındaki Borcama Hindistancevizini serpelim.Tenceredeki karışımı her tarafı eşit olacak şekilde tepsiye boşaltalım. Bir kenarda bekletelim.
 
Tepsideki karışımın üzerine krem şantiyi her tarafına eşit bir şekilde spatula yardımıyla düzeltelim. Üzerini streçle kaplayıp Buzdolabında 4-5 saat bekletelim.
 
Tepsiyi dolaptan alıp dilimlere keserek rulo şeklinde katlayalım.(Tepsinin enini ikiye,Boyunu dörde bölün.) Servis tabağına alıp üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.
 
AFİYET OLSUN.
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok: