MALZEMELER:
- 750 Gr Tavuk Göğsü
- 400 Gr Mantar
- 1 Su Bardağı Bezelye
- 1 Tane Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 1 Çay Bardağı Domates Sosu
- Dereotu
- Köri,Tuz
- 1 Su Bardağı Süt
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
- Kaşar peyniri
Öncelikle Mantarı doğrayıp tencerede kısık ateşte limon sıkarak pişirelim.
Ayrı bir tencereye az miktarda sıvıyağ koyalım.Doğranmış soğanları ilave edelim.Biraz kavrulsun.Salçayı ekleyelim.Karıştıralım.Küp şeklinde doğranmış tavuk etleriyle birlikte köriyi,tuzu ilave edin.Tavuk etleri pişinceye kadar bekleyelim.Sırasıyla Domates sosunu,Pişmiş mantarı,Bezelyeyi koyup 5-10 dk daha pişirelim.En son doğranmış dereotunu koyun.Hepsini birlikte karıştır.Ocaktan alalım.Güveçlere yerleştirelim.
Beşamel sos için, küçük bir tencereye yağı koyalım.Ununu ilave edip çırpıcıyla karıştıralım.Sütünü ilave edip karıştırmaya devam edelim.Koyulaşmaya başlayınca altını kapatalım.
Güveçlerdeki yemeğin üzerine beşamel sosonu ilave edelim.Üzerine rendelenmiş Kaşar peyniri serpelim.170 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder