- 5 Adet Yufka
- 350-400 Gr Kıyma
- 1 Tane Soğan
- 3 Yemek Kaşığı Domates Sosu
- 1 Yemek Kaşığı(Biber ve Domates )Salça
- Yarım Demet Maydanoz
- Tuz,Karabiber
MALZEMELER:
İç Harcı için
- 1,5 Su bardağı Süt
- Yarım çay Bardağı Sıvıyağ
Üzeri için
- 1 Yumurta Sarısı
- Çörekotu,Susam Karışımı
YAPILIŞI:
Yufkaları Üst Üste yerleştirip,4eşit parçaya kesip Üçgen elde edelim.Üçgen yufkalardan bir tanesini alalım.Fırça ile Sütlü harçtan yufkaya sürelim.Yufkanın geniş olan uca 1 yemek kaşığı serpip rulo şeklinde saralım.Gül şeklinde olsun.Tüm yufkaları bu şekilde sarıp,yağlanmış tepsiye dizelim.Üzerine yumurta Sarısı sürüp,Çöreotu ve Susam Karışımını serpelim.180 derece fırında pişirelim.
Yakışıklı Oğlumla yaptığımız böreklerden bir tanesi....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder