Malzemeler:
- 1 Kg Hamsi
- 1 Adet Büyük Soğan
- 2 Adet Patates
- 2 Kaşık Salça
- Tuz,
- Çok az Kekik ve Nane,
- 2-3 Dal Dereotu
- 1 Adet Limon
- 1 Adet Sivribiber
Balıkları tuzlayıp, tepsiye dizin. Soğanları bir kapta Tuz,Nane ve Kekik Karışımıyla karıştırıp,Balıkların üzerine yerleştirin.Patatesleri julyen (uzun boy) kesip aynı şekilde Soğanların üzerine ve Dereotunu doğrayıp Patateslerin üzerine yerleştirin.Limon dilimleri ve Sivribiberle süsleyin.Bir kasede Salçayı ve 1-1,5 Su bardağı suyu karıştırıp,Balıkların üzerine dökün.180 derecede fırına verin.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder