- 1Kg Un
- 1Tatlı Kaşığı Tuz
- 5 Yumurta
- Yarım çay bardağı su
- 400 gr Beyaz Peynir
- 1 Demet Maydanoz
YAPILIŞI:
Unu Karıştırma kabına alın ve tuz serpin.Ortaya yumurtaları kırın.Ortasından karıştırın.ılık su ekleyerek yoğurun.İyice yoğurduktan sonra dinlendirin.
Hamurları 10-12 bezelere ayırun.Her hamuru incecik açın.Yufkaları üst üste yerleştirin.Üçgen şekilde kesin.
Büyük bir tencerede 2-2,5 Litre su kaynatın.İçine 2 yemek kaşığı kadar tuz atın.Su kaynadıktan sonra üçgen hamurları birer birer tencereye atın.1 dk kadar kaynar suda beklettikten sonra süzgeçle alın.Hamurları soğuk suya atın.
Tepsiye eritilmiş margarin ve sıvıyağla yağlayın.Tepsinin ilk katına haşlanmamış yufkayı serin.Tepsiye yapışmasın.sonra haşlanan yufkaları büzüştürerek yerleştirin.Peyniri ve doğranmış maydanozu serpin.Hamurların kalan yarısını üzerine kapatın.Kalan eritilmiş yağıda üzerine dökün. Bıçakla birkaç yerden çentik atın.önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Afiyet Olsun.
2 yorum:
Super gorunuyor-tarifi herkesin yapabilecegi aciklikta anlatmissiniz, kesinlikle denicem..
Teşekkür ederim.Detaylara dikkat etmeye çalışıyorum.Denemenizi tavsiye ederim.
Yorum Gönder