21 Kasım 2012 Çarşamba

TAVUK GÖĞSÜ

Çok sevdiğimiz ve sık yaptığım ''TAVUK GÖĞSÜ'' tarifimi sizlerle paylaşmak istedim.Denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER:

  • 2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Litre Süt
  • 1 Paket Vanilya
  • 4-5 Çorba Kaşığı Çikolata Sosu

 

YAPILIŞI:

Tencereye sıvıyağı koyup,Unu 2 dk kavuralım.(Sütten Yarım Su Bardağından biraz fazla Çikolata Sos için kenara ayıralım.) Sütü tencereye boşaltalım.Topaklanmasını önlemek için karıştırmaya devam edelim.Eğer topaklanırsa blendırla Çırpalım.Şekeri ekleyip karıştıralım.Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp, vanilyayı ekleyelim.5-10 dk mikserle çırpıp, kaselere yerleştirelim.

Yarım bardaktan biraz fazla sütün içine çikolata sosu koyup ocakta pişirelim.Koyulaşınca altını kapatıp,tatlıların üzerine sosları ekleyelim.Biraz kenarda beklettikten sonra soğuması için Dolaba koyalım.Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.


AFİYET OLSUN.











 







 



Hiç yorum yok: