16 Kasım 2012 Cuma

TAVUK ÇORBASI

  • Sizlere çok sevdiğim ve severek yaptığım ''Tavuk Çorbası'' tarifini paylaşmak istedim.İsterseniz Tel şehriye koymadan da yapabilirsiniz.

MALZEMELER:

  •  1 Bütün Tavuk göğsü,
  •  3-4 Çorba kaşığı yoğurt,
  •  1,5 Çorba kaşığı Un,
  • 1 Yumurta Sarısı,
  •  Yarım Çay bardağı Tel Şehriye,
  • Üzerine Pulbiber,Nane

 
YAPILIŞI:

Tencerede 1,5-2 Litre suda Tavuğu Haşlayın.Çıkarmaya yakın tel şehriyeyi atın.Biraz pişsin.O sırada Tavuğu sudan alıp ufak parçalara ayırın.Tekrar tencereye koyun. Bir kapta Un,Yoğurt ve Yumurta sarısını karıştırın.Bir kepçe tavuk suyuyla iyice çırpın. (Çorbanın topaklanmaması için yapıyoruz.) Hazırladığımız karışımı Çorbaya yavaş,yavaş ilave edin.5-6 dk karıştırarak kaynatın.Altını kapattıktan sonra tuzunu atın. Kızdırılmış yağa Pulbiber ve Naneyi ekleyip Çorbanın üzerine servis yapın.

AFİYET OLSUN.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok: